Hjemmesiden lillienskiold.dk

Følger af navneloven fra 2006

Med den nye navnelov fra 2006 blev det legalt at antage navn efter forældre, bedsteforældre, oldeforældre og tipoldeforældre.

Slægtsnavnet Lillienskiold med de forskelige stavemåder, der gennem tiderne har været anvendt, blev på denne måde muligt at antage for mange, som har en relation til slægten Lillienskiold, uden at være en del af denne  slægt. Før den nye navnelov fra 2006 fandtes der kun en slægt med efternavnet Lillienskiold, og dens medlemmer fremgår af Dansk Adels Årbog, der udgives af Dansk Adelsforening. Definitionen på slægtsbegrebet ses på hjemmesiden www.adelsforeningen.dk

Mange personer fører nu navnet, og det vil være velkomment, om man her på hjemmesiden vil berette om, hvorledes man er relateret til den oprindelige slægt og dermed er blevet berettiget til at antage navnet.

Povl Erik von Lillienskjold

 

4 tanker om "Hjemmesiden lillienskiold.dk"

 1. Tage Madsen

  Hej
  Mit navn er Tage Madsen, min familie relation til Lillienskiold er gennem Maria Aletta Moth 1778 – 1921 gift med Hans Christopher Lillienskiold 1762 -1837.
  Min stamfar var Conrad Reinfeldt von Moth født 1445. Jeg har prøvet at følge Lillienskiolderne, men ender
  ved Mimmi Lillienskiold 1893 – 1929, og også ved Ebba Gerda Lillenskoild f. 1893. Jeg er interesseret i hvem der bærer navnet Lillienskiold i dag. Måske vil du give mig info?
  På forhånd tak
  Tage Madsen

  Svar
  1. Povl Erik von Lillienskjold Forfatter

   Kære Tage Madsen
   Tak for din henvendelse.
   Navnet Lillienskjold bæres i dag af et utal af mennesker, der har erhvervet sig ret til det på legal vis i henhold til navneloven.
   En oversigt over slægten, der bærer navnet Lillienskjold – Lillienskiold, kan ses i Dansk Adels Årbog.
   Dansk Adels Årbog fra 1957 beskriver slægten Lillienskjold tilbage fra før 1676 til med 1957. De senere årgange viser slægtens videre forløb. Årbøgerne kan lånes på bibliotekerne.
   Med venlig hilsen
   Povl Erik von Lillienskjold

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *